Γάζα: Το Ισραήλ ισοπεδώνει με βόμβες την Τζαμπάλια – Δεκάδες νεκροί, σκληρές μάχες (βίντεο)

Σφοδρούς βομβαρδισμούς σχεδόν σε όλη τη Γάζα έχουν εξαπολύσει οι ισραηλινές δυνάμεις στο όνομα της εξουδετέρωσης της αντίστασης από τη Χαμάς αλλά με φόρο αίματος που διαρκώς ανεβαίνει καθώς οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 35.000 από την παλαιστινιακή πλευρά εκ των οποίων 15.000 παιδιά! Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 35.034 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 78.755 τραυματίστηκαν από την στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που ακολούθησε την 7η Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, ισραηλινά στρατιωτικά τανκς έχουν αρχίσει να εισέρχονται βαθύτερα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα. Έχουν περάσει την οδό Salah al-Din στο στρατόπεδο καθώς μαίνονται μάχες μεταξύ των μαχητών της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε αυτή την πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή, στρατιωτικά τανκς περιβάλλουν κέντρα προσφύγων και κτίρια κατοικιών.

Περιγράφουν την κατάσταση ως εξαιρετικά κρίσιμη καθώς γίνονται μάρτυρες μαζικών εκκενώσεων και εκτοπισμών στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας. Αυτοί οι κάτοικοι είχαν μεταφερθεί από το ένα μέρος στο άλλο κατά την προηγούμενη στρατιωτική εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό και τώρα, πάλι, αναγκάζονται να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει ότι δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ώρες από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην πόλη Beit Lahiya, στη βόρεια Γάζα, 12 πτώματα έφτασαν στο νοσοκομείο Kamal Adwan, σύμφωνα με το Wafa.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) χαρακτήρισε τον αναγκαστικό εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Ράφα ως «απάνθρωπη» σε ανάρτησή του στο x.

Κάμερον: Αποδέχεται τη «μεγάλη επίθεση» στη Ράφα αλλά με «σαφές σχέδιο»

Ο  υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να πραγματοποιήσει επίθεση στη Ράφα χωρίς ένα «σαφές σχέδιο» για την προστασία των ανθρώπων.

«Για να υπάρξει μια μεγάλη επίθεση στη Ράφα, θα πρέπει να υπάρχει ένα απολύτως σαφές σχέδιο για το πώς σώζετε ζωές, πώς απομακρύνετε τους ανθρώπους, πώς διασφαλίζετε ότι τρέφονται, διασφαλίζετε ότι έχουν φάρμακα. και καταφύγιο και τα πάντα», είπε στην τηλεόραση του Sky News.

«Δεν έχουμε δει τέτοιο σχέδιο… επομένως δεν υποστηρίζουμε μια επίθεση με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Πηγή: Documentonews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί